Festiva Praag.jpg
Original on Transparent.png

Hemelvaartsweekend 2022: 26 t/m 29 mei

Inclusief 4 - daagse reis naar het Zwarte Woud

Regeren is vooruitzien: Na de roerige periode rondom de pandemie zijn we in 2022 weer helemaal klaar om samen op concertreis te gaan!

 

Samen met honderden andere blaasmuziek liefhebbers uit Nederland, Duitsland en België reizen we naar het hart van het Zwarte Woud, Freiburg Im Breisgau. Hier vindt op een prachtige locatie midden in de stad het Orpheus Musikfest Freiburg plaats; een 2 daags festival waarin de blaasmuziek centraal staat. Uiteraard zal de lokale harmonie, het Freiburger Blasorchester ook acte de présence geven.

 

Het festival krijgt veel aandacht van de lokale media en we verwachten dan ook een massale toeloop van duizenden mensen. Op het terrein is een grote biertuin en restaurant waar men kan genieten van een hapje en een drankje.

 

Concertlocaties

seebuhne.jpg

Seebuhne

Het Bürgerhaus aan het Seepark met “Seebühne”vormt het ideale decor. De locatie is zeer geliefd bij veel locals. En dit is niet zo vreemd; men kan in het meer zwemmen, er zijn bootjes te huur,  een mini golf baan is in de buurt,  een uitkijktoren met een prachtig uitzicht over de stad en het bos,  een grote biertuin (ca. 600 zitplaatsen) en een restaurant is te vinden op het terrein.

 

Het podium ligt zeer mooi op het water en heeft een goede akoestiek. 

Seepark-Innen_6.jpg

Slecht weer alternatief

Freiburg biedt een aangenaam en constant klimaat.

Mocht het onverwachts regenen dan biedt de ruime zaal in het Bürgerhaus, de thuisbasis van het Freiburger Blasorchester, een perfect alternatief.

 

Een groot podium, groot genoeg voor uw harmonie of fanfare, vele zitplaatsen (ca. 550 zitplaatsen) en  grote openslaande deuren naar de biertuin en het meer.

unnamed.jpg

Muziek Paviljoen Stadspark

Op enkele minuten lopen van het stadscentrum ligt midden in de stadstuinen een prachtig muziek paviljoen welk wij hebben afgehuurd voor het geven van een mooi concert.

Een ideale setting tijdens uw concertreis.

Musikfest

 
images.jpg

Opening

Het festival wordt geopend met de hymne van Europa “Ode an die Freude” uit de negende symfonie van Ludwig van Beethoven.

Deze wordt gespeeld door ons symfonisch orkest en alle muzikanten zullen samen invallen bij de bekende melodie. 

 

Het publiek kan meedoen door de mooie tekst mee te zingen!

Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.

_dsc2603.jpg

Uw concert

Iedere harmonie of fanfare krijgt standaard 1 uur podiumtijd per concert tijdens de concertreis

Langer spelen is op verzoek ook mogelijk.

 

Met een overdekt podium van … bij …. Meter is er voldoende ruimte om te concerteren.

Bij slecht weer spelen we binnen, ook daar is een podium van ruim 8 x 7 meter (eventueel nog uit te breiden).

vuurwerk.jpg

Spectaculaire afsluiting

We sluiten het festival muzikaal af met een symfonische uitvoering van Tsjaikovski’s Ouverture  1812. Hierbij hoort natuurlijk een spectaculair einde, het moment suprème: samen met alle deelnemende verenigingen vormen we een gigantisch orkest en sluiten we de beroemde 1812 gezamenlijk af!

 

Honderden muziekliefhebbers, het prachtige decor uitkijkend over het water, de verbroedering met alle andere deelnemers, de muziek, de kanonschoten en tot slot een spetterende vuurwerkshow… succes gegarandeerd!