colmar.jpeg

EXCURSIEMOGELIJKHEDEN

Freiburg_Citytour_1.jpg

Stadswandeling

Tijdens deze wandeling leert u over belangrijkste informatie over de historische oude binnenstad van Freiburg: Münsterplatz, Freiburg Minster, historisch warenhuis, stadspoorten, Augustinerplatz, Inselviertel, plein van de Oude Synagoge, universiteit, nieuwe bibliotheek, stadstheater, fietsstation, Freiburg Bächle ...

 Via de gids maken we kennis met de levensvreugde van de inwoners en nodigt u uit om "gewoon van het leven te genieten" zoals een echte Freiburger.

Voor jong en oud

Vanaf:

€ 6,00 p.p.

sfr-1_1.jpg

Stadstrondleiding per fiets

Ontdek de hoogtepunten van de stad per fiets tijdens deze 2 of 3 uur durende fietstocht onder begeleiding van een gids. De stads is zeer fietsvriendelijk en via een gemakkelijke route komen we langs historische plaatsen, innovatieve stadsdelen, verschillende uitkijkpunten en door de pittoreske oude binnenstad.

Inclusief:

  • Tour met een gecertificeerde gids

  • Fietshuur

Op afspraak kan een tussenstop in een biertuin worden gemaakt

01/19 - 01/23

Vanaf:

€ 27,50 p.p.

historische_tram_1.jpg

Stadstour in een historische tram

Stap in - sluit de deuren! En ga op een bijzondere stadstour door Freiburg.

Afhankelijk van de gelegenheid en smaak verwennen wij u met een glaasje mousserende wijn en kleine catering.

 

Geniet van de gezelligste en meest gevarieerde stadstour van Freiburg in een historische tram. We beginnen in de historische oude stad.

De route gaat langs Gässle, Bächle en Münster naar de modernste universiteitsbibliotheek van Europa, de "Zwarte diamant". Je ziet o.a. de hoogste zonnetoren van Duitsland en het op een na grootste fietsstation van de republiek.

01/19 - 01/23

Vanaf:

Prijs op aanvraag

VAG_Tram_car_285,_line_1_towards_Landwas

Stadstour met openbare tram

De meest uitgebreide stadstour die er is ; een stadstour in een openbare tram.

 

Op deze afwisselende "Tour de Freiburg" maken we niet alleen kennis met de historische oude binnenstad, maar ook met de andere zeer verschillende delen van de stad.

 

Stap aan boord en leer Freiburg vanuit een heel ander perspectief kennen. Het geweldige klimaat, Bächle, Gässle, Münster, AKW-Wyhl en de val van de Berlijnse muur in 1989 zijn de belangrijkste redenen om het ontwikkelingspotentieel van deze stad en haar omgeving te ervaren.

 

Met het openbaar vervoer trekken we samen met de inwoners van Freiburg door acht verschillende delen van de stad. We stoppen regelmatig en gaan naar buiten om bijzondere en interessante bezienswaardigheden en projecten te bekijken.

Vanaf:

€ 17,50 p.p.

Freiburg_Schlossberg_Copyright-FWTM-Scho

Kabelbaan naar de Schlossberg

Direct vanuit de concert locatie in het stadspark

Vanuit het stadspark brengt een kabelbaan je in iets minder dan 3 minuten naar boven naar een aantrekkelijk recreatiegebied, dat een ruim aanbod heeft voor jong en oud. De reis eindigt ter hoogte van het Schlossberg – restaurant Dattler, 80 meter boven de stadstuin.  Vanaf daar bereikt je de Kanonenplatz op de begane grond, vanwaar je kunt genieten van een geweldig panorama op het Zwarte Woud, het oosten van Freiburg en de oude binnenstad van Freiburg.

De top van de Schlossberg met zijn Schlossberg-toren kan na een korte wandeling te voet in ongeveer 15 minuten worden bereikt. Van daaruit kun je genieten van een fantastisch 360 ° panoramisch uitzicht over het Zwarte Woud, Freiburg, de Rijnvlakte, de Vogezen en de hele Breisgau.

Vanaf

€ 2,60 p.p.

seilbahn-schauinsland-mit-windmuehlen-2b

Schauinslandbahn

Naast de relatief korte kabelbaan naar de Schlossberg is er ook nog een grotere baan, de Schauinnslandbahn.  Deze kabelbaan brengt je in 20 minuten veilig tot 1220 meter. Een ritje met deze kabelbaan is een waar genot. Stap in en ontdek de wereld van bovenaf terwijl je comfortabel slingert langs weelderige weiden, rustieke huizen in het Zwarte Woud en donkere dennenbossen.

Vanaf:

€ 9,00 p.p.

Boven bij de De Schauinsland berg

Schauinslandturm.jpg

Wandelen

Wandelen, boven aangekomen tref je een prachtig wandelgebied.

Onze tip: combineer een wandeling met een bezoek aan de Schauinslandtoren, een bijzondere uitkijktoren in houtskeletbouw. Beklim de bijna 22 meter hoge uitkijktoren, het magnifieke uitzicht is het waard! Vanaf het bergstation bereik je de toren in ongeveer 30 minuten.

Vanaf:

Gratis

bergwerk.jpg

Het Museum Bergwerk

Het mijngebouw, dat in 800 jaar tijd in het Schauinsland werd gebouwd op zoek naar zilver, lood en zink, is ongeveer 100 km lang, verdeeld over 22 verdiepingen, het grootste in het Zwarte Woud.

De museummijn Schauinsland biedt avontuurlijke rondleidingen van 2,5 uur + 1,5 uur met ladders en elektrische putlampen. De 45 minuten durende tour geeft een eerste indruk en is ook geschikt voor kinderen.

Vanaf

€ 7,00 p.p.

154494288-f-3_2-w-960.jpg

Mystery Walk

Das Berggeheimis: Een bijzondere groepservaring! Of het nu gaat om vrienden, familie, collega's of als teambuilding - de Mystery Walk is gewoon leuk en combineert de prachtige natuur op de berg van Freiburg met de fascinatie van een lastige puzzel in de Live Escape Rooms.

Vanaf:

€ 12,00 p.p.

slider5.jpg

Rolling

Nadat je comfortabel met de Schauinsland-kabelbaan naar een hoogte van 1.220 m hebt gezweefd, suis je snel weer het dal in: op een hightech scooter van het nieuwste ontwerp en uitgerust met professionele beschermende kleding, kun je de langste downhill-scooterroute van Europa rijden op speciaal daarvoor bestemde bospaden (8 km ) terug naar het dalstation. De afdaling duurt ongeveer 1 uur (750 hoogtemeters).

Vanaf:

€ 28,00 p.p.

csm_bowling3_512b20a134.jpg

Bowlingbaan

In Freiburg ligt een grote bowlingbaan, leuk als activiteit in de middag of avond.

Vanaf

€ 4,60 p.p.

Naamloos.png

Shoppen

Het centrum van Freiburg is het Münsterplatz. Behalve op zondag is hier iedere ochtend markt. Het grote rode gebouw is een historisch gebouw waar nu een groot warenhuis in is gevestigd.

Het Augustinerplatz is een ander groot plein in Freiburg. Hier vindt u veel restaurants en cafés en ook de eigen bierbrouwerij, brouwerij Feierling, is hier gevestigd. De brouwerij heeft een goede Biergarten waar je het bier kunt uitproberen. Op warme zomeravonden zijn er veel mensen op Augustinerplatz die zich al kletsend en muziekmakend vermaken.

De Kaiser Joseph Strasse in de Altstadt is een lange winkelstraat in Freiburg. De omgeving van de Salzstrasse staat bekend om haar gevarieerde winkelaanbod.

Vanaf:

Gratis...

thio-petite-venise-colmar-istock-sergey-

Colmar

Een uurtje rijden van Freiburg kunnen we een bezoek brengen aan het Franse  Colmar, de wijnhoofdstad van de Elzas. Met zijn schilderachtige vakwerkhuizen, romantische grachten, met bloemen versierde vensters, een doolhof aan geplaveide steegjes en een heerlijke gastronomie, is Colmar één van de elegantste steden van de Elzas. Zeker een bezoek waard!

 

 

In het stadje staat een mooie kiosk waar uw vereniging kan concerteren.

Vanaf:

Gratis

10235002_straatsburg.jpg

Straatsburg

Uiteraard kunnen we ook een bezoek brengen aan Straatsburg. De hoofdstad van de Elzas is hip en jong en ademt tegelijkertijd veel historie.

De stad is natuurlijk bekend om de zetel van het Europees Parlement, welke als groep ook te bezoeken is.

Er zijn tal van leuke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het oude stadscentrum Grande Ile en de prachtige Kathedraal van Straatsburg. Het pittoreske stadje zelf is erg de moeite waard. Er is een sfeervol oud centrum vol slingerende nauwe straatjes, gezellige terrasjes en bruggen over de rivier de Ill die de verschillende delen van de stad verbinden. 

 Je kan hier duidelijk de mix tussen Duitse en Franse bouwstijlen zien. Dit komt doordat Straatsburg diverse keren in Duitse én Franse handen is geweest. Veel lokale gerechten en het sfeertje in Straatsburg en de Elzas zullen misschien dan ook eerder Duits dan typisch Frans aanvoelen. Het maakt het in ieder geval een uniek stukje Frankrijk.

 

Indien gewenst zijn ook hier mogelijkheden om nog een Open Air Concert te verzorgen, bijvoorbeeld op het centrale plein van de stad, pal vóór de Kathedraal Notre – Dame de Strasbourg.

Vanaf

Gratis

montreux_8584_l.jpg

Bazel

Bazel bevindt zich aan de Rijn, precies op het punt waar Zwitserland, Frankrijk en Duitsland elkaar ontmoeten.

Basel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland. Er wordt vaak gezegd dat Bazel niet zo pittoresk is als andere Zwitserse steden, en al is de stad misschien niet zo bruisend als Zürich, toch is er heel wat te zien. Bazel is een rijke stad met tal van culturele attracties, interessante musea en oude monumenten.

 

Het heimelijke beeldmerk van Bazel is de Rijn. Hier komen in de lente en zomers alle facetten van het leven samen. Zonaanbidders, wandelaars, studenten en zakenlieden zijn evenredig present op de oever. De Rijn lokt met een verkoelende duik of een gezellige boottocht; ervaar een vleugje Middellandse Zee bij de Rijnbocht.

Vanaf:

Gratis

 

Graag stellen we, op basis van uw wensen,  samen met u het Dag - tot- Dag programma samen!